FAQ

KEBONY®

Kebony er et norsk bærekraftige alternativ til tropiske treslag for deg som har høye krav til både estetikk og tekniske egenskaper. Treverk fra Kebony® går gjennom en miljøvennlig trebehandlingsprosess som er utviklet og patentert i Norge.

 

Kebony er et vakkert trevek som med tiden får en naturlig sølvgrå patina. Ytelsen opprettholdes, men treet bare blir vakrere og vakrere. Beregnet levetid for treverk fra Kebony er 50 år - uten noe vedlikehold!

 

I tillegg til å være lokalprodusert i Skien er Kebony miljømerket med svanemerket og det har FSC-sertifisering for bærekraftig skogbruk.

 

 

 

 

FSC- sertifisering
Miljømerket svanemerket
Kledning kebony
Ofte stilte spørsmål mini-hus
Do small things with great love
modulservice_facebook modulservice_facebook modulservice_linkedin modulservice_pinterest

MINI-HUS FAQ

 

Her finner du ofte stilte spørsmål rundt mini-hus.

 

ER MINI-HUS SØKNADSPLIKTIG?

Om et tiltak er søknadspliktig eller ikke kommer blant annet an på størrelse, bruk, plassering, og om det skal settes opp på allerede bebygd eiendom. Et av våre standard mini-hus som ikke brukes til beboelse (overnatting), for eksempel som kontor, studio eller lysthus, er ikke søknadspliktig. Skal det brukes til overnatting eller som hytte på egen eiendom er det derimot søknadspliktig.

 

Bruk veiviseren Bygg uten å søke for å finne ut om du trenger å sende byggesøknad til din kommune. Du kan skrive og levere byggesøknader på nett i Byggsøk.

 

Husk også at det kreves nabovarsel for alle bygg som du søker byggetillatelse for. Selv om et mini-hus ikke er søknadspliktig, er det likevel lurt å kontakte naboer før arbeidet begynner.

 

HVILKE BYGGEREGLER GJELDER FOR MINI-HUS?

Relevant regelverk:

- Plan og bygningsloven

- Byggesaksforskriften

- Veiledning til byggesaksforskriften

- Veiledning om tekniske krav til byggverk (TEK10)

 

Ditt kommunale byggesakskontor kan svare deg om du ikke finner svar på dine spørsmål. Vi hjelper deg også gjerne, bare ta kontakt med oss.

 

HVA KREVES AV FUNDAMENT?

Normalt anbefaler vi som utgangspunkt drenerende stabil masse eller fjell. På dette vatrer man opp Leca-blokker eller lignende som fundament for modulen.

 

HVORDAN MONTERES MINI-HUSET?

En kranbil leverer og heiser modulene på plass på fundamentet.

For enkeltmoduler trengs ingen montering av mini-huset. Til mini-hus med flere moduler trengs det tømrer for å montere. I tillegg kommer elektriker og eventuelt rørlegger for å koble til strøm, vann og avløp.

 

Transport kan bestilles gjennom oss, med levering til hele Sør-Norge.

 

ER DET MULIG MED TILLEGG OG ENDRINGER?

Ønsker du endringer i materialer, eller tillegg som kjøkken, solcellepanel eller utemøbler er dette selvsagt mulig mot tillegg.

 

Modulservice AS, Alexander Kiellands gate 35, 3716 Skien | 458 63 389 | Org.nr 998 210 585

Copyright @ Modulservice AS 2018 All Rights Reserved